Kevät on tullut kaupunkiin.  Asumme kaupungin keskustassa vanhassa puutalokorttelissa, tosin uudessa talossa.  Pihapiiri muodostuu laajasta sisäpihasta, jota reunustavat vuosikymmeniä vanhat puut ja pensaat.

Sirkutus alkaa heti auringonnousun jälkeen ja sitä jatkuu laskuun saakka.  Pihan penkkeihin ovat nousseet krookukset, tulppaani ja sinililjat ja sivummalla kurottelee leskenlehti.  Erityisen paljon liikennettä on lintulaudan ympärillä.

Kevät näkyy myös kaupunkikuvassa.  Pahimmat hiekat on poistetu ja ilman laatu on selvästi parantunut.  Ainoa haitta on katutyöt, jotka näillä näkymin jatkuvat keskustassa vielä muutaman viikon ajan Pitkälläkadulla ja Hovioikeudenpuistikolla.  Itse torialue elää myllerryksen vallassa vielä syksyyn.  Ensi vuonna kaiken pitäisi olla valmista,. Sen jälkeen meillä vaasalaisilla on Suomen komein kävely- ja liikeakeskusta.

Juuri nyt odotan suurella mielenkiinnolla kuvanveistäjä Erkki Kanniston kahta patsasta koristamaan torialuetta.  Ne tulevat ns. vesiaihaeen yhteydeen aivan torin ytimeen.  Kiitos kuuluu tietysti myös torin suunnittelleille aarkkitehdeille Heikki Aitoaho ja Kaarle Viljanen.